Kezdőoldal Hírek Civil Nap Békéscsabán
Civil Nap Békéscsabán PDF Nyomtatás E-mailaltalt 

                  Civil Nap Békéscsabán

 

A Civil Szervezetek Szövetsége Civil Napot szervezett 2016. szeptember 9-én Békéscsabán a Budapest Bank Békéscsabáért Program keretében.

A rendezvény célja volt, hogy a jelenlegi 95 tagszervezetük számára egy olyan napot szervezzenek, ahol a szervezetek megismerhetik egymást, valamint a tevékenységeit közösségépítő, kötetlen jelleggel.

A rendezvényen lehetőség volt a civil szervezeteknek a bemutatkozásra, a kulturális értékek és hagyományok bemutatására, valamint az egymás közötti kapcsolatok megteremtésére, ápolására.

A rendezvény helyszínét a Békéscsabai Szabadidő Lovas Klub biztosította. A sikeres rendezvényen 70-80 civil szervezet jelent meg, több mint 150 fővel.

A program gerincét a főzőverseny adta, mely tökéletesnek bizonyult a szervezetek összekovácsolásához. Az ételek elkészítésén kívül játékos vetélkedőn dőlt el, ki a legjobb szakács. A csapatok egy vidám bográcsozás alkalmával összemérték főzési tudományukat, majd a végeredményt a három tagú zsűri bírálta el. A verseny résztvevői a nap végén díjazásban részesültek.

A programokban a főzőverseny mellett a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály munkatársai tartottak vérnyomás, vércukor és testzsír százalék mérést. A különböző kiállítások és előadó művészeti produkciók kellemes és hasznos időtöltést biztosítottak mindenki számára.

A sikeresen megrendezett Civil Napot a Szövetség hagyományőrző rendezvényként kívánja a jövőben minden évben megismételni.


 
Kezdőoldal Hírek Civil Nap Békéscsabán