Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Fényes és Térsége Egyesület
Fényes és Térsége Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Fényesi út 159/2
Levélcím: 5600 Békéscsaba, Veszei u. 58.
Alapítás éve: 2005
Adószám: 18390289-2-04
Forma: közhasznú egyesület
Telefon: 30/226-7107
Képviselõ: Tolnai Ferenc elnök

Egyesületünk 2005. novemberében alakult térségének fejlesztése és hagyományainak megőrzése céljából, mivel az elmúlt évtizedekben nem tudtunk fejlődni a képviseletünk hiánya következtében. Ezért szeretnénk a közeljövőben felépíttetni egy Közösségi Házat, amely egyszerre töltené be a térségben lakók művelődési, oktatási, informatikai igényeit, valamint a sport, játék és az egészséges életmódra nevelés, a környezetvédelem minél szélesebb körű megismertetését. Az Önkormányzati feladatok kismértékű átvállalásával, az időskorúak figyelemmel kísérése, tanya gondnoki, szociális feladatok ellátása, postai és egyéb szolgáltatások létrehozásával az egyéni igényeket kielégítő szolgáltatások nyújtása a társadalom fejlődése érdekében.
A legfontosabb célkitűzéseink közé tartozik a Közösségi Házhoz tartozó földterületen kialakítandó gyermekjátszótér felépítése, biztonsági előírások szerinti kialakítása és a rendszeres testmozgások, sportolások végrehajtására egy kézilabda nagyságú kispálya megépítése. Ezeknek a felépítésére és kialakítására nagyon nagy szüksége van az itt lakóknak, hiszen a gyermekek jelenleg nem tudnak hova menni játszani, sportolni, mert nincs felépítve ilyen jellegű építmény. Sokan igényelnék az ilyen jellegű helyeket, mivel csak vendéglátóhelyek vannak ebben a térségben, ami rossz hatással van a gyermekekre. Ha felépülne a Közösségi Ház, az ott tevékenykedő emberek, gyermekek új értékek hordozóivá válhatnak a régi értékek megtartásával, a hagyományok ápolásával átmenthetik a jövő nemzedékének az elért eredményeket. A környezetvédelmet figyelembe véve nevelnék egymást.
A lakók egészségmegőrzésében szerepet játszik az egészséges táplálkozás, egészséges életmódra nevelés szakemberek előadásával. Ezek a feladatok elvégzésére törekszünk fiataljaink rendszeres felvilágosításával, felhívjuk a figyelmet a helytelen életmód veszélyeire, a DADA programot ismertetjük közös beszélgetések keretében. Szervezetünk célja a közösségi érdekek hatékonyabbá tétele, igényeink és elvárásaink szoros kapcsolatban tartása más civil szervezetekkel. Térségünk bűnmegelőzési szándékának széleskörű ismertetése lakosaink körében. Az e-pont kialakítása, amellyel mindenki számára elérhetővé válhat az internet szolgáltatás.

Bankszámlaszám: 10102615-54413000-01000000

Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Fényes és Térsége Egyesület