Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Mozgalom az Egészséges Város Környezetéért a Magyar Természetvédők Szövetségének Tagcsoportja
Mozgalom az Egészséges Város Környezetéért a Magyar Természetvédők Szövetségének Tagcsoportja PDF Nyomtatás E-mail
5700 Gyula, Béke sgt. 35.
Alapítás éve: 1992
Adószám:
Forma:
Telefon: 54/439-405, (20) 800-1802
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Web:
Képviselõ: Bujdosó Antal

A tevékenység bemutatása:
A névinformációk elsődlegesen a működési területükön,
  • "MOZGALOM szerű" az "EGÉSZSÉG MEGŐRZŐ, BETEGSÉG MEGELŐZŐ" az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi porgramban a környezet - egészség, környezet és természet illetve a (humán) védelme érdekében.
A Magyar Természetvédő Szövetség (MTVSZ) a Föld Barátai tagcsoportja országos hálózati rendszerében működünk (1091 Budapest, Üllői út 91/b, tel: 1/216-7297, www.mtvsz.hu)
Célunk:
  • természet és környezetvédelmi (ide értve az állatvédelmi- és géntechnológiai feladatokat is) tevékenységének segítésén, orientálásán, összehangolásán keresztül.
  • szükséges közös fellépéssel a hatékony információ és tapasztalatcsere megszervezésénél.
  • hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakításával a természet és a természetes élet feltételének megóvása érdekében.
  • lakosság ökológiai szemléletformálásával és környezeti oktatásával, nevelésével.
  • az euroatlanti integrációs folyamatban a környezet- természetvédelmi feladatok elősegítése.
  • településfejlesztési célok elősegítése.

A Zöld és Civil mozgalomnak tagcsoportja természertjárás, természetvédelem révén elősegíteni kívánjuk az egészséges életmód kialakítását, megőrizni a természeti és épített környezetet, bővíteni a turizmus helyi - térségi feltételrendszerét. Fő célunk növelni a Körösök vidékén a természetjárást, bővíteni a fiatalok ez irányú ismereteit, hagyományőrzésre és az értékek védelmére oktatás - nevelést rendszeressé tenni, térségre vonatkozó ismereteket terjeszteni Kultúra-Környezet-Közművelődés- érdekéért.

Bankszámlaszám: MTVSZ-nek OTP 11709002-20120887