Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Szarvas Város Barátainak Köre Közhasznú Egyesület
Szarvas Város Barátainak Köre Közhasznú Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5540 Szarvas,Alkotmány u. 7/2.
Alapítás éve: 1982
Adószám: 19052414-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (20) 959-7466
Fax:-
Web: -
Képviselő: Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna

Célunk: Szarvas város mindenkori szellemi és egyéb való értékeinek megbecsülése és gyarapítása, a cselekvő hazafiság erősítése az egészséges lokálpatriotizmussal, a szarvasiak és az innét elszármazottak, illetőleg a várossal rokonszenvezők kapcsolatainak fenntartása, a városhoz való ragaszkodás ébrentartása, a közös összefogás segítségével, szükség esetén szervezésével azonos lehetőségek feltárása, melyekkel élve a város javára hasznosítandó az Egyesület kollektívájában rejlő szellemi kapacitás. További cél a város kulturális hagyományainak ápolása és uj kulturális értékek létrehozása.
A 25 éves múltra visszatekintő egyesület elmúlt öt évének nagy vívmánya és eredménye a Szarvasi Körös Napok Nyári Művészeti fesztivál, melynek során a körös vizén felállított vízi színpadon színházi előadások, koncertek láthatók minden nyáron több hétvégén keresztül. Folyamatosak a klubestek, a közösségi rendezvények, melynek célja a közösség összetartása annak érdekében, hogy a nagy nyári rendezvények mellett a sok könnyed program fellendítse a civil kurázsit. Ennek legnagyobb színtere a kistérségi Civil találkozó, ahol a hat település közel harminc civil szervezete mutatkozik be egy vagy kétnapos szabadtéri rendezvényen, színpadi programmal kiegészítve. A Baráti Körnek összefogó, koordinátori szerepe is van a térségen belül.

Bankszámlaszám: