Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis White Club az Élővíz-csatornáért a Környezet és Természetvédelemért Közhasznú Egyesület
White Club az Élővíz-csatornáért a Környezet és Természetvédelemért Közhasznú Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Andrássy út 18. III. 6.
Alapítás éve: 1995.
Adószám: 18374601-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (66) 446-080, (30) 4339-547
Fax: (66) 321-145
E-mail: rajnai@aramis.vpmsz
Web: -
Képviselő: Rajnai Endre

Az egyesület célja az Élővíz-csatorna állapotának javítása, a meglévő természeti értékek megtartása. Mindemellett a környezet- és természetvédelem problémáinak feltárása, és a lakosság környezetvédelmi tudatának formálása. A White Club nevéhez kapcsolódik a már hagyományossá vált Országos Hulladék-hasznosítási Konferencia, ahol a civil és az önkormányzati szféra bevonásával szakemberek tapasztalatcseréje és új technológiák bemutatása történik.

A diákságot megcélozva indítottuk útjára a Környezetvédelmi Füzetek sorozatot. Az első kiadvány a „Háztartási veszélyes hulladékok” témájába avatja be az érdeklődőd, míg a második füzet a „Szelektív hulladékgyűjtés” előnyeit és módszereit tárja fel.

Több éve veszünk részt az ÁNTSZ-szel és az önkormányzattal közösen a parlagfű-mentesítési programban Békéscsabán.

EU-s pályázatunk – melynek programja Békéscsaba, Szeged, Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza biomonitoring levegő tisztaság védelme – nyert. A program 2001-2004-ig tart.

 
Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis White Club az Élővíz-csatornáért a Környezet és Természetvédelemért Közhasznú Egyesület