Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítvány
Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítvány PDF Nyomtatás E-mail
5700 Gyula, Semmelweis út 1.
Alapítás éve: 1989.
Adószám: 18371237-1-04
Forma: Alapítvány
Telefon: 66-526-526
Fax: -
E-mail:
Web:www.bmapolok.hu
Képviselõ: Koszta Julianna elnök

A Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítványt a bíróság 1999. decem­ber 29. napján jegyezte be. Közhasznú fokozatát 2003. augusztus 05. napján szerezte meg.
 
 
Közhasznú tevékenységei:
1. A járó és fekvőbetegek ellátása során az asszisztenseket és ápolókat ért fizikai, pszichés terhelésből vagy fer­tőzésből eredő egészségkárosodás, valamint az egészségkárosodás visz-szafordíthatatlanná válása esetén a rászorultságnak megfelelő támogatás nyújtása Békés megye területén.
2. A munkaviszonyban álló ápolók egészségmegőrző, tapasztalatszerző, egészségnevelő programjának, szakmai tanácskozásainak anyagi támogatása.
3. Egészségnevelő, egészségmegőrző és betegség – megelőző célok érdekében pályázatok kiírása és annak díjazása.
 
Az Alapítvány munkáját háromfős kuratórium végzi. A bejegyzést követően minden évben rendszeresen végzett tevékenységeink: tudományos konferenciák megtartása; életmódtábor szervezése gyermekek részére; Civil Kulturális Börzén, Egészségutcán való részvétel; iskolákban, óvodákban egészségnevelő programok szervezése, lebonyolítása; egészségügyi dolgozók és a civil lakosság részére szűrések lebonyolítása (vércukor, koleszterinszint, vérnyomás, testzsír mérés, BMI meghatározás); rekreációs programok szervezése.
Az utóbbi években folyamatosan nyújtunk be pályázatokat a NCA-hoz. Nyertes pályázataink segítségével működik honlapunk (www.bmapolok.hu), szervezzük meg konferenciánkat a résztvevők számára minimális költségtérítéssel, illetve díjmentes rek-reációs tevékenységet biztosítunk. Reméljük a jövőben is módunkban áll pályázni, és a megnyert összegből szélesebb körű támoga­tást tudunk nyújtani és rendezvényeink látogatottsága még nagyobb lesz.
 
Tisztelt Adózó!
Adójának felajánlása esetén alapítványunk a következő tevékenységekre, szolgáltatásokra fordítaná a beérkező összeget:
 
  • Egészségmegőrző programok szervezésére
  • Az ápolók szakmai tanácskozásának támogatására
  • Pályázatok kiírására és annak díjazására
  • A rászoruló asszisztensek és ápolók dotálására Békés megye területén
 
 
Kezdőoldal Bemutatkozás 1 % Adatbázis Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítvány