Kezdőoldal Bemutatkozás Tagszervezetek Békés Megyei Magyar-Román Baráti Társaság
Békés Megyei Magyar-Román Baráti Társaság PDF Nyomtatás E-mail
5600 Békéscsaba, Táncsics u. 14.
Alapítás éve: 1997.
Adószám: 18378038-1-04
Forma: Közhasznú egyesület
Telefon: (66) 321-380, (30) 412-0036
Fax: (66) 321-380
Web: -
Képviselõ: Gyaraki Sándorné

Egyesületünk célja a magyar és a román nép békés egymás mellett élésének elõsegítése, barátságának erősítése. Megalakulásunk óta Hargita és Covasna megyével gyermek csereüdültetést végzünk. Rendeztünk pedagógusfórumot, román nyelvű színielőadást Gyulán és Kétegyházán.1999.évben mi rendeztük meg a két ország összes társaságának polgárfórumát, melyben a különbözõ társaságok vezetõi és tagjai találkoztak. 1800 kötet magyar nyelvû könyvet vittünk az aradi magyar nyelvû líceumnak, a cserébe kapott román nyelvû könyveket szétosztottuk a megye román tannyelvû iskolái és a román közösségek kultúrházai között.

Élő kapcsolatunk van Csíkszereda, Kézdivásárhely, Belényes, Arad, Temesvár, Kolozsvár Zilah, Székelyudvarhely Román-Magyar, illetve Pécs, Budapest és Kaposvár Magyar-Román Baráti társaságaival.

Bekapcsolódtunk a Szeged – Novi-Sad – Temesvár központokkal mûködõ Eurorégiós Együttmûködés programjába.

Bankszámlaszám: 53900052-13001269 Szarvas és Vidéke Takarékszövetkezet