Kezdőoldal Hírek Új tagszervezeteink (Taggyűlés 2007. december 5.)
Új tagszervezeteink (Taggyűlés 2007. december 5.) PDF Nyomtatás E-mail
A 2007. december 5-i taggyűlésen belépett szervezetek

1./ Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete

5600 Békéscsaba, Peter Jilemniczky u. 3.

A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, mint önálló közhasznú civil szervezet, 26 sportági szövetség, civil szervezet egyesülése azzal a céllal, hogy egy önálló jogi személyiségű szervezet biztosítsa számukra a működésükhöz szükséges feltételeket. Fő cél, hogy a Békés megyében aktívan és amatőr szinten sportoló fiatalok és néhány esetben szenior sportolók részére egész éven biztosított legyen a folyamatos versenyzés. Éves szinten (2006. évben) 530 sportrendezvényt bonyolítottunk le 30 sportágban. Ez szervezetünk kiemelkedően közhasznú társadalmi tevékenysége! Megyei szinten 33 településsel - önkormányzattal, 206 civil szervezettel, egyesülettel - tartjuk rendszeresen a kapcsolatot! Civil szervezetünk Békés megyében a folyamatos működés céljából ellátja mindazokat a sporttal kapcsolatos közhasznú feladatokat, melyeket a megye állami sportirányítása nem lát el pl.: sportszakemberek képzése, továbbképzése - bírók, játékvezetők képzése.

Kérjük, fogalmazzák meg a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetségével kapcsolatos elvárásaikat, kívánságaikat:
- Egy szorosabb kapcsolat kiépítése civil szervezetekkel (nem csak sport területén működő szervezetekkel).
- A civil szféra által biztosított lehetőségekről információk, bármilyen lehetőség mely a szervezetünkben tömörült civil szervezetek működését segíti.

2./ Gépipart Támogató Egyesület

5600 Békéscsaba, Hatház u. 1.

Az Egyesület a Gépipari Tudományos Egyesület Békés Megyei Szervezete szellemiségének folytatója. Szakmai konferenciák rendezése, szakmai tanfolyamok tartása /OKJ végzettséget nyújtó/ képzés, továbbképzés, kutatás, szakmai előadás tartása.

3./ Mária Kör Közhasznú Egyesület

5600 Békéscsaba, József u. 4.

Fő céljaink az egészségmegőrzés, a testi-lelki harmónia megteremtése. A természet védelme, környezetvédelem. Tanítás és útmutatás, segítségnyújtás mindazoknak, akiknek szükségük van ránk.
Az idős korosztály segítése, egészséges életmódra nevelése. A fiatal korosztály tanítása a természetcsodák védelmére és megismerésére.

4./ Modern Táncművészeti Alapítvány

5700 Gyula, Ív u. 20/1.

Fő célok:
- Az Acid Jazz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartása, működtetése.
- Tehetségnevelés, -gondozás.
- A modern táncművészet terjesztése
- Hagyományok ápolása
- Kulturális tevékenység folytatása

 
Kezdőoldal Hírek Új tagszervezeteink (Taggyűlés 2007. december 5.)