Sikeres projektjeink PDF Nyomtatás E-mail
Az NCA-NK-08-D-P-0036 program segítségével elkészült program bemutatása:

TÁMOP-5.3.1.-08/2 kódszámú pályázat

A projekt időtartama: 2009. ápr. 1. -2011. márc. 31.

Támogatás: 80 000 000 Ft

Célcsoport: a békéscsabai kistérségben élő szenvedélybetegek és a szenvedélybetegség kockázatában élő emberek.

Előzetes felmérés igazolja a program szükségességét: szükségletfelmérés 200 kérdőív kiküldése és értékelése a  békéscsabai kistérségben.

A program célja:

A békéscsabai kistérségben, a munkaerő-piacról kiszorultak esélyegyenlőségének megteremtése. A programban résztvevők képesek legyenek a hagyományos képzési formákhoz sikeresen kapcsolódni illetve álláskeresőkké válni. A résztvevők a munkába állásra készen álljanak a program végére.

A program megvalósítói:

Ø      főpályázó: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ø      társpályázó: Egyensúly Szabadidő Klub

A projekt összefoglalása:

A projekt komplex képzést tartalmaz a célcsoport számára. A programokat képzett szakemberek végzik.

Főbb programelemek: családterápia, mediáció, személyiségfejlesztés, esetmegbeszélés.

A megvalósításban részt vesznek trénerek, szupervízorok, szociálpolitikai szakemberek.

A Békéscsabai Munkaügyi Központtól átvett, már sikeresen alkalmazott programok is részét képezik a projektnek, amelyek az egyéni képességeket fejlesztik.

Eredmények:

A programban 80 fő részvétele, akiknek legalább 80%-a elvégzi a képzéseket és készen áll a munkába állásra.

Megjegyzés: A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége nem lehetett a főpályázó, mert a kiírás kizárta azokat a szervezeteket, amelyek Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.4.1.-07/1 konstrukció keretében támogatásban részesült. A főpályázó szerepét így a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata vette át.