Sikeres projektjeink PDF Nyomtatás E-mail
Az NCA-NK-08-D-P-0036 program segítségével elkészült program bemutatása:

TÁMOP-5.5.3-08/02-2008-0015 kódszámú; „Komplex szervezetfejlesztő

     szolgáltatások a békés megyei nonprofit szférában” című pályázat.

 

      A program célja: a békés megyei civil szféra fejlődésének, és gazdasági-társadalmi integrációjának elősegítése hosszú távú komplex szervezetfejlesztő szolgáltatási csomag biztosításával. Konkrét célként 30 dinamikus fejlődésre képes, kiválasztási kritériumoknak megfelelő civil szervezet komplex fejlesztése, melynek folyamatát minőségbiztosítási támogatás segíti.

A program célcsoportjai: Azon békés megyei nonprofit szervezetek kerülnek be a komplex szervezetfejlesztő programba, amelyeknek nem elég az akadályozó tényezők feltárása, hanem több területet is felölelő szakmai ismeretre lehet szüksége, illetve tevékenységük illeszkedik a helyi területfejlesztő tervekhez.

 

      A program megvalósítói:

Ø      A Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége, mint főpályázó (szakmai, infrastrukturális háttér);

Ø      A MTESZ Békés Megyei Szervezete (tréningek akkreditálása és szervezése);

Ø      Az Életfa Kulturális Alapítvány (web fejlesztés, mentorálás)

 

      A program szakmai helyénvalósága: egy komplex fejlesztési csomag (tréningek, tanácsadások, mentorálás) biztosítása, mely lehetőséget biztosít a szervezetre szabott fejlesztésre.

A projekt szakmai színvonalát a megfelelő szakmai kompetenciákkal rendelkező projektmenedzsment, és a megvalósításban közreműködő szakember csoport garantálja. Az egyes programelemeket a bevont szervezetek - igényeiket a fejlesztő csoporttal és a mentorokkal egyeztetve - a komplex fejlesztési terv alapján veszik igénybe.

 

      Igényelt támogatás:   49 678 950 Ft.

 

      Eredmények: A program eredményeképpen bővülni fog a szervezetileg fejlettebb, s ezáltal hatékonyabban, sikeresebben működő nonprofit szervezetek száma a megyében.

- legalább 300 szervezet tájékoztatása a programról

- legalább 60 szervezet felmérése

- legalább 30 szervezet bevonása a programba

- legalább 27 szervezetnél mérhető szervezetfejlődés