Kezdőoldal Projektek Lezárult projektek Pályázati felhívás az NCA-NK-09-D-0040 projekt keretében
Pályázati felhívás az NCA-NK-09-D-0040 projekt keretében PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Tagszervezeteink!

A Civil Szervezetek Szövetsége örömmel tájékoztatja Önöket, hogy megjelent az NCTA harmadik körének pályázati felhívása!

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal együttműködve a felajánlott kiegészítő forrásoknak köszönhetően ismét pályázatot hirdet az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapjának keretében magyarországi civil szervezetek támogatására az alábbi négy témakörben.

-környezetvédelem és fenntartható fejlődés; -civil szervezetek kapacitásfejlesztése; -szociális kohézió, gyermek- és egészségvédelem; -kulturális örökség védelem.

A rendelkezésre álló, elosztható összes forrás várhatóan 935 314 euró.

Ebben a körben csak kisprojekt kategóriában lehet pályázni, legfeljebb 10 hónap időtartamú projektekre;az elnyerhető összeg minimum 2 000, maximum 20 000 euró.

A pályázó szervezetnek a teljes költségvetés legalább 10%-át kell önrészként biztosítania, ami lehet részben természetbeni hozzájárulás is, az elszámolható költségek legfeljebb 8%-áig.

A pályázati eljárásrend a korábbiakhoz több ponton változott. A legfontosabb újdonság, hogy a pályázat kétfordulós lett:

Az első fordulóban a pályázóknak csak egy rövid projektötletet kell benyújtaniuk a www.norvegcivilalap.hu egyszerűsített on-line űrlapján. Erre 2009. szeptember 4. és október 5. (éjfél) között van lehetőség.

A projektötletekből a négy témakör értékelői választják ki azokat a pályázatokat, amelyeket részletes kidolgozásra érdemesnek tartanak (várhatóan összesen kb. 200 projektötletet). Ennek eredményéről minden pályázó 2009. november 6-ig értesítést kap.

A második fordulóban kell a továbbjutott pályázóknak részletes projekttervüket benyújtaniuk szintén a www.norvegcivilalap.hu űrlapkitöltő rendszerén keresztül, a korábbiakhoz hasonló formában. A beadási határidő 2009. december 21. éjfél.

A projekttervezés időszakában, 2009. november folyamán a négy témagazda alapítvány munkatársai minden régióban egynapos projekttervező és -fejlesztő képzéseket tartanak, a részletes pályázatok minél magasabb színvonalú kidolgozásának elősegítése érdekében. A képzések minden továbbjutott pályázó számára ingyenesek, az ezeken való részvétel önkéntes.

A részletes tudnivalókat - beleértve a négy témakör kifejtését, a pályázat megírásának és értékelésének szempontjait - a Pályázati felhívás és útmutatóban, a www.norvegcivilalap.hu oldalon találhatják meg. Kérjük, pályázati anyaguk elkészítése előtt alaposan tanulmányozzák át a dokumentumot!

A pályázati program feltételeit és eljárásrendjét az EGT brüsszeli Finanszírozási Mechanizmus Iroda és az Ökotárs Alapítvány között létrejött szerződés szabályozza. A lebonyolítást az alapítvány konzorciumi formában végzi, azaz minden partner egy témakör pályázatait kezeli. Kérdésekkel, felvilágosításért minden témakörben az adott téma gazdájához kell fordulni az alábbi elérhetőségeken:

- Környezetvédelem és fenntartható fejlődés - Ökotárs Alapítvány

Tel: (1)411-3505, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

- Civil szervezetek kapacitásfejlesztése - DemNet

Tel: (1)411-0410, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

- Szociális kohézió, gyermekek esélyeinek növelése és egészségvédelem - Autonómia Alapítvány, tel: (1)237-6023, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

- Kulturális örökség védelme - Kárpátok Alapítvány-Magyarország Tel:(36)516-750, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Felhívjuk Tisztelt figyelmüket, hogy a Civil Szervezetek Szövetsége személyes, illetve csoportos pályázati- társadalmi szervezet, alapítvány létrehozásával kapcsolatos jogi tanácsadást biztosít a Tagszervezetei részére!

Amennyiben bármely tanácsadással kapcsolatban kérdésük van, kérem forduljanak a Szövetség munkatársaihoz a következő elérhetőségeken (kérdés-időpont egyeztetés):

66/451-163 vagy a

70/424-0822 illetve a

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.

Tisztelettel:

Nagy László

jogi, pályázati tanácsadó
 
Kezdőoldal Projektek Lezárult projektek Pályázati felhívás az NCA-NK-09-D-0040 projekt keretében