Kezdőoldal Projektek Civil Könyvtár Dr. Bényei A. - Kulinyi M.: Foglalkoztatási célú nonprofit szervezetek modell értékű programjai
Dr. Bényei A. - Kulinyi M.: Foglalkoztatási célú nonprofit szervezetek modell értékű programjai PDF Nyomtatás E-mail
Modell tanulmányút 2002-2003.
Százötven szervezet kilenc tanulmányútja
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával és a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége irányításával megvalósuló projekt céljait, lebonyolítását, koordinálását és eredményeit összegzi a kötet.
A szervezők alapvető célja a hazai non-profit szervezetek partneri hálójának szorosabbra fonása, a köztük kialakuló kohéziós erő növelése. A szervezetek szakmai munkájának fejlesztése, látószögének kiszélesítése érdekében, a már bevált kezdeményezések, mindezek mellett a jó modellek- és akár kudarcok- kölcsönös és személyes megismerése.
A kiadvány átfogó képet alkot a szakmai összefogás mikéntjéről, segítséget nyújt a jövőbeli tanulmányutak, az ezzel kapcsolatos tervek realizálásához.
A tanulmányutak során elsődleges szempont volt a szakterületek integrációja, azaz, hogy a résztvevők ismerjék meg egymás célcsoportjainak speciális problémáit, lehetséges kezelési alternatíváit.
A tartós munkanélkülieket és pályakezdőket célzó programokon keresztül a megváltozott munkaképességűeket ,a fogyatékkal élőket és a roma identitású személyeket segítő projektek beszámolóit tartalmazza a kötet.
Ajánlom ezt a könyvet mindazon civil szervezetek képviselőinek, akik fontosnak tartják az együttműködést, továbbá reális képet szeretnének kapni az országos megvalósuló programokról, ezek tanulságairól.
 
Kezdőoldal Projektek Civil Könyvtár Dr. Bényei A. - Kulinyi M.: Foglalkoztatási célú nonprofit szervezetek modell értékű programjai